اگر نمی دانید وبلاگ چیست، چگونه کار می کند، چگونه باید شروع به وبلاگ نویسی کرد و چطور باید از وبلاگ نویسی کسب درآمد کرد، این نوشتار چیزی است که شما را بطور دقیق با این مفاهیم آشنا می کند و همه ابهامات ذهنی تان را برطرف می کند. پس با من همراه باشید. زیرا در این مقاله قصد دارم آنچه را که نیاز شماست و باید قبل از راه اندازی یک وبلاگ بدانید بطور کامل توضیح دهم.
10 سال قبل من دقیقا در جایی بودم که اکنون شما هستید. صادقانه بگویم آن زمان فرق بین “وب سایت” و “وبلاگ” را بطور دقیق نمی دانستم.
اینگونه مفاهیم برای من کاملا جدید و گیج کننده بود. حتی در چند ماه اول مفهوم اصطلاح “بلاگر” را نمی دانستم. تنها تصورم این بود که به فردی که یک وبلاگ در بلاگفا یا میهن بلاگ راه اندازی می کند و مطالبی می نویسد “بلاگر” می گویند. البته این تصور چندان هم بی راه نبود.
یادم است اولین وبلاگی که راه اندازی نمودم در خصوص طبیعت و جاذبه های طبیعی بود که مطالبی در خصوص آن می نوشتم و عکس هایی از مناظر، کوه و دشت و … در آن منتشر می کردم. البته چند سال بعد آن را غیرفعال نمودم. بماند که در چند سال بعدی من چندین وبلاگ در زمینه های مختلف راه اندازی کردم، اما طوری نبود که به صورت مداوم روی آن ها کار کنم و هنوز هم برخی از آن ها فعالند.
در دوران دانشگاه همزمان با درس و کلاس شروع به یادگیری طراحی وب کردم اما چون از یک طرف حجم درس ها زیاد بود و از طرفی هم از یادگیری طراحی وب هدف مشخصی نداشتم (و تنها تصور می کردم که باید همه چیز یاد گرفت و در هر زمینه ای دستی برآتش داشت!!) خیلی این کار را با جدیت دنبال نکردم. بعد از اینکه از دانشگاه فارغ التحصیل شدم به فکر راه اندای یک وب سایت افتادم و برای اینکاربا جدیت بیشتری دوباره شروع به یادگیری برنامه نویسی و طراحی کردم.
اوایل سال 92 بود که یک وب سایت راه اندازی کردم ولی حدود یک تا دو سال اول به دلیل اینکه سرم شلوغ بود و بیشتر مشغول کار بودم به شکل جدی به فکر بروزرسانی و کار مداوم روی آن نبودم. تا اینکه از اواسط سال 94 با جدیت بیشتر و با هدف کسب درآمد برنامه ریزی دقیق تری انجام دادم و کار تولید محتوا و … را جدی تر دنبال می کردم.
سایت خدماتی بود و من پست ها و مطالبی (بیشتردرخصوص همان کارهای برنامه نویسی و بعضا شبیه سازی که قبلا کار کرده بودم ) در وب سایت منتشر می کردم. حدود 2 تا 3 ماهی که مرتبا روی تولید محتوا، سئو و … کار کردم، کم کم سروکله اولین مشتریان پیدا شد.
با این توضیحات احساس می کنم که اکنون می توانیم تعریفی دقیق و ملموس از سوالات پیرامون اینکه واقعا وبلاگ چیست ارایه دهیم. البته بهتر است ابتدا به تعریف و بررسی “وب سایت” بپردازیم زیرا قدرمسلم “وب سایت” قبل از “وبلاگ” و همزمان با شکل گیری “وب” بوجود آمده است.
فهرست مطالب
تعریف وب سایت (سایت)
وب سایت ها در ابتدای شکل گیری بیشتر یک رزومه شخصی بودند و اطلاعات فرد و در بسیاری از موارد یک شرکت، سازمان و یا کسب و کار (مانند نام، شماره تماس، ایمیل، آدرس، تصاویر، لیست کلی کالا و خدمات و …) در آن ها درج می شد.
از همان ابتدای ظهور ذات وب سایت همین بود و معمولا به صورت روزانه و دائمی بروزرسانی نمی شدند و امروزه هم بسیاری از سایتها به همین شکل هستند. شما حتما در فضای اینترنت، سایت هایی را دیده اید که حتی پس از گذشت چند ماه یا چندسال از اولین بازدیدتان، هنوز هم بروز رسانی نشده اند و محتوای آن ها ثابت است.
معمولا سایت های شرکتی اینگونه اند.
وبلاگ (بلاگ) چیست؟
واژه وبلاگ اولین بار در سال 1997 توسط جرن بارگر نویسنده و وبلاگ نویس آمریکایی بکارگرفته شد. تعریف استاندارد وبلاگ با توجه به تعریف ارایه شده در در وب سایت dictionary.com عبارتست از است:
“وبلاگ، یک وب سایت شامل تجربیات شخصی، مشاهدات، نظرات و دیدگاه های نویسنده یا گروهی از نویسندگان است. و اغلب تصاویر یا لینک هایی به دیگر وب سایت ها نیز دارد.”
این تعریف خیلی رسمی و به نوعی خسته کننده به نظر می رسد! اینطور نیست؟!
بیایید با مثالی بهتر، به بررسی تعریف وبلاگ بپردازیم:
چیزی که الان شما در حال خواندن آن هستید یک مقاله در یک بلاگ است. این مقاله در این مورد خاص، تنها مطلبی نوشتاری از وب سایت من هست (که کلا به منظور آموزش یا انتقال اطلاعات نوشته شده است).
وبلاگ، محتوای موجود در چندین پست را در خود نگه داری می کند و خود بخشی از وب سایت محسوب می شود.
البته بسیاری از ما واژه های وبلاگ و وب سایت را به جای هم بکار می بریم و فرقی بین آن ها قائل نیستم و در کل اشکالی هم ندارد زیرا در بسیاری از موارد مرز دقیقی بین وبلاگ و وب سایت وجود ندارد.
همانطور که از تعریف فوق برمی آید وبلاگ نوعی وب سایت است که برای اطلاع رسانی مورد استفاده می شود و اساسا وبلاگ را میتوان به چشم یک مجله یا روزنامه اینترنتی دید. وبلاگ ها معمولا بازتاب دهنده تفکرات و تجربیات نویسندگان آن ها هستند و در حوزه ها و موضوعات متفاوتی مانند فرهنگی، اجتماعی، فلسفی، علمی، سیاسی، دینی و … راه اندازی و اداره می شوند.
با این توضیحات می توان گفت که وبلاگ خود نوعی وبسایت است که حاوی مطالب و اطلاعاتی مانند گزارش روزانه، اخبار و اطلاعات، یادداشتها و تجربیات شخصی یا مقالات علمی مدنظر صاحب آن می باشد.
یکی از وبلاگ هایی که من علاقه بسیاری به آن دارم، وبلاگی با عنوان “مرثیه ای برای یک رویا” متعلق به آقای دکتر فرزاد رضوی است (این نام احتمالا از فیلمی با همین عنوان (Requiem for a Dream)
ساخته “دارن آرونوفسکی” از کارگردانان مشهور سینما، محصول سال 2000 میلادی گرفته شده است. البته این برداشت شخصی من است وشاید هم اینگونه نباشد). هر چند ایشان چندسالی هست که این وبلاگ را بروزرسانی نکرده اند اما من هر وقت مطب جدیدی در آن منتشر می شد (یا اگر در آینده منتشر شود) آنرا می خواندم.
یکی از ویژگی های مهم وبلاگ ها برزورسانی و تولید محتوای در حجم بالا و حتی روزانه و منظم نسبت به وب سایت هاست. هر چند این مساله کاملا به وبلاگ نویس بستگی دارد و دستورالعمل یا قانون خاصی ندارد.
ست گادین از نظریه پردازان و متفکران حوزه تبلیغات و بازاریابی همه شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیس بوک، توئیتر و … را به نوعی وبلاگ هایی می داند که برخی امکانات دیگر -که آن ها را از یکدیگر متمایز می کند- به آن ها افزوده شده است.
“بلاگ” مخفف چیست؟
بلاگ به چه معناست؟ بلاگ در واقع همان وبلاگ است و شکل مخفف آن می باشد.
واژه بلاگ اولین بار در سال 1999 توسط پیتر مرهولز به کار رفت.
در اصطلاح کامپیوتری blog به نوعی از مخفف سازی ترکیب دو کلمه web و log ساخته شده است. یعنی 🙂 Web + log = blog
همانطور که احتمالا می دانید log به معنای ثبت کردن است. در کامپیوتر ها لاگ به فایل هایی گفته می شود که تمامی ایونت ها یا رویدادهایی که در سیستم اتفاق می افتد را ثبت می نماید.
بلاگر کیست؟
“بلاگر” از نظر لغوی به معنای وبلاگ نویس است. واژه “بلاگر” توسط ایوان ویلیامز از برنامه نویسان مشهور گوگل هنگام کدنویسی سیستم وبلاگ دهی گوگل ابداع و این سیستم نیز گوگل بلاگر نامیده شد.
امروزه واژه بلاگر فراتر از یک وبلاگ نویس ساده است و به کسی گفته می شود که با کسب دانش تخصصی و شهرت در زمینه ای خاص صاحب نظر بوده و سلایق، دیدگاه ها، تجربه ها و نظرات ابرازی او توسط قشر بزرگی از افراد پذیرفته شود.
پس “بلاگر” به وبلاگ نویسان موفق و تاثیرگذار اطلاق می شود و بلاگرها برای بسیاری از افراد در زمینه یا زمینه هایی خاص الگو می باشند.
این موفقیت تا جایی پیش رفته است که بلاگری به یکی از شغل های مهم و پردرآمد در دنیا تبدیل شده وعلاقمندان بسیاری را به سمت خود جلب نموده است. در ایران هم چند سالی است که بلاگرها کسب و کارشان رونق گرفته است. لازم به ذکر است که بلاگرهای ایرانی معمولا با فعالیت در فضای اینستاگرام به شهرت و محبوبیت می رسند.
بلاگرها معمولا با انتشار مطالب و محتوای نوشتاری، صوتی و ویدیویی در فضای وب به فعالیت می پردازند.
در صورتی که علاقمند به شغل بلاگری هستید بهتر است به دو نکته حتما توجه نمایید. یکی آنکه زمینه مورد نظرتان، زمینه ای باشد که به آن علاقمند هستید تا بتوانید در طول چند سال بی وقفه به تولید محتوا درباره آن بپردازید و دوم اینکه قبل از انتخاب حوزه ی کاری به تحقیق و بررسی جنبه های مختلف مالی، فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و قانونی و …. آن بپردازید.
حتما به این نکته هم توجه نمایید که بلاگری به هیچ وجه کار ساده ای نیست و نیازمند تلاش فراوان و کسب دانش زیاد بوده و فرآیندی چندین ساله است.
در صورتی که علاقمند به فعالیت در این زمینه هستید می توانید مقاله راهنمای بلاگری در اینستاگرام را نیز مطالعه نمایید.
بلاگینگ چیست؟
سایت dictionary.com در این خصوص می گوید: “ویرایش و بازنویسی یا افزودن مطالب جدید به یک وبلاگ”
پس بلاگینگ همان وبلاگ نویسی است و حقیقت بسیار جالب و هیجان انگیزدر این خصوص آن است که وبلاگ نویسی شکلی فوق العاده سرگرم کننده و ذهنی از بیان خلاقیت است.
در واقع وبلاگ نویسی بیان تفکرات و سبک نوشتن منحصر به فرد وبلاگ نویس در قالب نوشتاری است. وبلاگ نویسی می تواند جالب، سرگرم کننده، هیجان انگیز، پرواز ذهنی، سراسر احساس یا آرامش یا هر آنچه که هدف و تصمیم شماست، باشد.
در خصوص تعداد دفعات بروزرسانی مطالب الزام هم خاصی وجود ندارد. وبلاگ نویس می تواند هرروزه، هفته ای یک بار، سالی یکبار یا به هر شکلی که دوست دارد، وبلاگ نویسی نماید و کاملا به خودش بستگی دارد.
بلاگینگ را می توان مجموعه مهارت هایی دانست که سبب می شود فرد بتواند وبلاگ را مدیریت کرده و تجربیات و نظراتش را با دیگران به اشتراک بگذارد. بلاگینک می تواند به شکل های مختلف انجام شود چه نوشتاری و چه ویدیویی (که به این شکل ولاگینگ نیز می گویند) و صوتی.
وبلاگ چه کاربردهایی دارد و برای چه چیزی استفاده می شود؟
این به شما بستگی دارد! این که وبلاگ چه کاربردی دارد و داز وبلاگ برای چه چیزی و به چه منظوری استفاده شود، کاملا به شما و اهدافتان بستگی دارد.
بلاگ ها می توانند برای هر یک از اهداف زیر یا ترکیبی از آن ها بکارگرفته شود:
- مجلات شخصی (وبلاگ های سرگرمی)
- بیان خلاقیت
- آموزش و مربیگری
- فروش محصولات
- تبلیغ برندها
موضوع یک وبلاگ می تواند یک یا ترکیبی از چند زمینه فوق و حتی زمینه های که در اینجا ذکر نشده است، باشد.
.در اسکایرون، ما از وبلاگ خود برای آموزش و همچنین فروش محصولات به صورت آنلاین استفاده می کنیم
تفاوت وبلاگ و وب سایت چیست؟
شاید این روزها فرق چندانی نتوان بین وب سایت و وبلاگ قائل شد. اما با توضیحات ارائه شده در بخش های قبل می توان مواردی را به شرح زیر ذکر کرد:
- وبلاگ ها معمولا یک مجله اینترنتی شخصی اند و برای اطلاع رسانی یا بیان نظرات و تجربیات نویسنده مورد استفاده قرار می گیرند اما بیشتر وب سایت ها متعلق به شرکت ها و سازمان ها می باشند.
- معمولا تولید محتوا و بروزرسانی وبلاگ ها نسبت به وب سایت ها بیشتر و منظم تر است.
- بیشتر وب سایت ها نوعی رزومه آنلاین هستند و برای معرفی محصولات و خدمات بکار می روند.
- از لحاظ برنامه نویسی معمولا کدنویسی وب سایت ها پیچیده تراست. به عنوان مثال برنامه نویسی امکانات و نرم افزارهای دیجی کالا نسبت به نرم افزارهای وبلاگ نویسی بسیارپیچیده تر است.
- معمولا وبلاگ ها بیشتر جنبه فردی دارند اما وب سایت ها بیشتر با اهداف عام و گروهی تاسیس می شوند.
- معمولا دسته بندی در وب سایت ها امری رایج است و مطالب در بخش ها و دسته های مختلف قرار می گیرند اما محتوای در بیشتر مواقع معمولا در یک صفحه و به ترتیب تاریخ انتشار مرتب می گردد.
تصور می کنم اگر این موضوع را با چند عکس از وبلاگ های مطرح ایرانی و خارجی توضیح دهم شاید بهتر باشد. من خودم بیشتر یک یادگیرنده بصری هستم، شاید شما هم همینطور باشید پس بیایید چند مثال را مورد بررسی قرار دهیم.
معمولا یک وب سایت از سه حالت خارج نیست. در ادامه این سه حالت متفاوت بیان شده است:
- وب سایت به کلی یک وبلاگ است.
- وب سایت دارای وبلاگ است.
- وب سایت تنها یک وب سایت است.
اجازه دهید هر مورد را کمی با جزییات بیشتر مورد بررسی قرار دهیم و تفاوت هر کدام را توضیح دهیم.
وب سایت، یک بلاگ است
مثال بارز این مورد همین وب سایتی است که الان در حال خواندن آن هستید! درست است اسکایرون یک وبلاگ است. به جرات می توان گفت که تا حدود زیادی تمام این وب سایت یک بلاگ است.
اسکایرون به این دلیل یک وبلاگ محسوب می شود که اساس آن، بر بروزرسانی محتوا بنا شده است. چند نام دیگر که توسط آن ها می توانید بلاگ ما را دسته بندی کنید، عناوین زیر هستند:
- بلاگ
- وب سایت (اما چرا وب سایت؟ چون، اگرچه اسکایرون ذاتا یک بلاگ است اما هنوز هم از لحاظ فنی یک وب سایت است)
- نیچ (Niche) وب سایت/وبلاگ (نیچ مارکت): به این دلیل می توان اسکایرون را یک نیچ وب سایت یا نیچ مارکت نامید که حول یک موضوع خاص که بازاریابی اینترنتی است بنا شده است، هرچند مطالب دیگری در خصوص توسعه فردی، توسعه کسب و کار، مدیریت منابع انسانی، ایده پردازی و … هم در آن قرار می گیرد. شاید تا به حال این نامگذاری به گوشتان نخورده باشد اما این نام در بحث های اینترنت مارکتینگ موضوعی رایج است.
پس با این اوصاف می توان عناوینی مانند بلاگ (وبلاگ) اسکایرون، وب سایت اسکایرون و همچنین نیچ مارکت/سایت اسکایرون را هم بکار برد.
از نمونه های معروف خارجی این دسته از وبلاگ ها می توان به هافینگتون پست (Huffington Post) و بازفید (Buzzfeed) اشاره کرد که در نوشتاری دیگری به بررسی معروفترین و پردرآمدترین وبلاگ های دنیا خواهیم پرداخت.
از نمونه های معروف ایرانی به نی نی سایت، نمناک، دیجیاتو و زومیت اشاره کرد.
اگرچه مثال های اخیر (بخصوص نمونه های غیر ایرانی) به وب سایت های بسیاری بزرگی تبدیل شده اند که محتوای بسیار زیادی منتشر می کنند و ممکن است عنوان وب سایت یا ناشر به آن ها داده شود اما هنوز هم از نظر فنی وبلاگ محسوب می شوند زیرا وبلاگ نویسی کار اصلی آنهاست و محتوایشان به صورت روزانه و مرتب بروزرسانی می شود.
در چنین مواردی هر دو اصطلاح وبلاگ و وب سایت قابل قبول است.
وب سایت دارای وبلاگ است
تصور می کنم دلیل اصلی گیج شدن بسیاری از افراد در خصوص تشخیص وبلاگ از وب سایت همین مساله است.
در این حالت، وب سایت وبلاگی دارد که برای انتشار برخی محتواها از آن استفاده می کند اما محتوای اصلی وب سایت، مقالات انتشار یافته در بخش وبلاگ نیست. این مورد در بسیاری از وب سایت ها مورد استفاده قرار می گیرد زیرا مقالات بلاگ روشی خوب برای جذب ترافیک و بازدیدکنندگان به وبلاگ و ازاین طریق هدایت مشتریان بالقوه به بخش های دیگر سایت می باشد که هدف اصلی سایت جذب بازدیدکنندگان به این بخش ها به منظور اعمالی مانند فروش و معرفی محصولات و خدمات و … می باشد.
سرویس های ایمیل مارکتینگ مانند میلرلایت و کانورت کیت یک مثال خوب برای این حالت است. همانطور کل در این شکل مشاهده می کنید آن ها در منوی بالای وب سایت خود لینکی به وبلاگ خود دارند.
در واقع وب سایت میلرلایت وبلاگی دارد که به طور مرتب پست های آن را آپدیت می کند و بخش مهمی از کسب و کار محسوب می شود، اما وبلاگ بخش یا هدف اصلی وب سایت نیست. هدف اصلی وبسایت فروش نرم افزار ایمیل مارکتینگ خود است. در این حالت می توان عناوین دیگری هم به وب سایت میلرلایت اطلاق نمود که عبارتند از:
- وب سایت
- نرم افزار
- کسب و کار
آنها نباید با آنچه که در وبلاگ خود انجام می دهند (عناوینی مانند بلاگینگ و بلاگر) مورد خطاب قرار گیرند در عین حال که که بخشی به عنوان وبلاگ در وب سایت خود دارند.
از مثال های خوب و داخلی این نوع سایت ها parmisit.com است که پایگاه مربوط به نرم افزار حسابداری پارمیس است. آن ها هم وبلاگ دارند اما هدف اصلی وب سایت آن ها فروش نرم افزار حسابداری است.
این دو مثال عمدتا وب سایت های ارایه دهنده خدمات هستد که یک سرویس را می فروشند. آنها خودشان هم خود را وبلاگ نمی دانند.
این نکته را به خاطر بسپارید که هدف اصلی وب سایت معمولاً انعکاس هدف سازنده آن از راه اندازی وب سایت است. آنچه سازنده آن وب سایت می نامد ، است. این ماهیت ذهنی است اما درمورد اهداف وب سایت است.
وب سایت تنها یک سایت است
در این حالت، وب سایت بدون داشتن وبلاگ به عنوان یک سایت مستقل وجود دارد. مثال بارز این نوع Canva.com است.
canva یک وب سایت مستقل بدون هیچگونه بلاگی است که برای ایجاد و ویرایش عکس مورد استفاده قرار می گیرد. نمونه های بیشتری از این نوع وب سایت هایی را شامل می شود که به طور کلی می توان مواردی را نام برد:
- مجتمع های آپارتمانی
- کارگزاران و مشاوران املاک و مستغلات
- پلتفرم هایی مانند یوتیوب و فیس بوک
هر یک از موارد فوق می تواند بخش وبلاگ را به وب سایت خود اضافه کند اما در حال حاضر صرفا وب سایت هستند.
با این توضیحات امیدوارم برخی مسایل روشن شده باشد.
در ادامه به بررسی سوالات مهم دیگری که ممکن است در صورت تمایل به راه اندازی وبلاگ در ذهن شما مطرح گردد خواهم پرداخت.
در خصوص چه موضوعاتی به وبلاگ نویسی بپردازم
موضوع انتخابی شما برای وبلاگ نویسی به اهداف شما بسیار وابسته است.
برخلاف تصور عمومی، وبلاگ ها تنها یک دفتر خاطرات آنلاین در مورد افکار شما نیستند. اگر هدف شما از راه اندازی وبلاگ ایجاد یک بیزینس و کسب درآمد است، باید آن را مانند یک کسب و کار اداره کنید.
به یاد داشته باشید که محتوا و موضوع وبلاگ می تواند هرچیزی باشد که شخصا تمایل به فعالیت در خصوص آن دارید. می توانید درباره هر چیزی که عمیقا به آن علاقمندید به وبلاگ نویسی بپردازید. از جمله:
- محصولات و خدمات جدید شرکت تان
- محصولاتی که به آن ها علاقمندید
- تمرینات ورزشی که خودتان انجام می دهید یا به دوستانتان توصیه می کن
یا
- یک روزنه خلاقانه ذهنی برای تمرین و نویسندگی
- راهی برای ملاقات و برقراری ارتباط با دیگران
و اصولاً هر چیزی که فکرش را بکنید. هرنوع تفکر و موضوع خلاقانه دیگر!
همه محتواها، موضوعات و مقالات ارزش یکسانی ندارند اما برخی ایده های تولید محتوا در وبلاگ نویسی ارزش بیشتری از سایر موضوعات دارد.
چه چیزی باعث ایجاد یک وبلاگ خوب می شود؟
ارتباطی که شما با مخاطبانتان برقرار می کنید سبب ارزش وبلاگ می شود.
هر چه ارتباط نزدیکتر و پیوند قویتری با بازدیدکنندگان و مخاطبان خود برقرار کنید، وبلاگ شما از قدرت بیشتری برخوردار خواهد شد و به همان نسبت درآمد شما نیز افزایش می یابد.
یک وبلاگ خوب لزوما یک وبلاگ بزرگ با جامعه بزرگی از مخاطبان نیست بلکه ارتباط حقیقی و قوی مخاطبان با نویسنده و محتوای وبلاگ نکته مهمتری است.
برخی وبلاگ های کوچک درآمدزایی بسیار زیادی می نمایند زیرا ارتباط عمیقی با مخاطبانشان برقرار می کنند، در حالیکه وبلاگ های بسیار بزرگی هم هستند که بی هیچ وجه درآمدزایی ندارند زیرا نمی دانند که چگونه با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنند.
کار به این صورت بود که کاربران پروژه هایی را در زمینه های مختلف برنامه نویسی (سی و سی پلاس پلاس) و شبیه سازی (که بیشتر برنامه نویسی متلب بود) در وب سایت ثبت می کردند و من بعد از برآورد قیمت به آنها مبلغ را اعلام می کردم و در صورت توافق پروژه ها را انجام می دادم. کم کم حجم پروژه ها زیاد شده بود و خودم به تنهایی نمی توانستم تمامی کارها را انجام بدهم به همین جهت آگهی هایی را در وب سایت های استخدامی قرار دادم و دوستانی را از شهرهای مختلف کشور پیدا کردم و آن ها زحمت انجام خیلی از پروژه ها را می کشیدند.
هنوز هم بعضی از کارها را خودم انجام می دادم و بقیه را هم بعد از اینکه هماهنگی ها رو با مشتری انجام می دادم و سر قیمت با مشتری توافق می کردم، معمولا دوستانی که در زمینه کار مورد نظر، تجربه و تخصص داشتند، انجام می دادند.
بعضی از پروژه ها، پروژه های درسی بود و چون تجربه کافی هم در این کار نداشتم و از قوانین و مقررات کار وب سایت ها به اندازه کافی اطلاع نداشتم، سایت بعد از مدتی در بهمن ماه سال 96 فیلتر شد و حدود سه ماه فیلتر بود. بعد از مدتی برای رفع فیلتر درخواست دادم و مراحل رفع فیلتر را انجام دادم ولی چون زمینه کار وب سایت به نوعی خسته کننده و پردردسر بود، بعد از آن خیلی بر روی وب سایت کار نکردم و به فکر راه اندازی وب سایت دیگری با زمینه کاری بهتر افتادم.
البته در این وب سایت من بسیاری از کارهایی که باید انجام می دادم و لازمه پیاده سازی و مدیریت درست یک وب سایت است را انجام ندادم اما به هر حال کار بر روی آن بد هم نبود و تجربه خوبی کسب کرده بودم. کار بر روی این سایت با مشکلات متعددی همراه بود و بسیاری از آن ها هم به دلیل عدم آشنایی کافی با طریقه مدیریت سایت و بازاریابی اینترنتی بود.
علیرغم همه مسائلی که اتفاق افتاده بود، باز هم انگیزه زیادی برای شروع یک کسب و کار اینترنتی دیگر داشتم زیرا قبلا سایت نسبتا خوبی داشتم و هم می دیدم که سایر وبلاگ نویسان و مدیران سایت ها به میزان زیادی از اینترنت کسب درآمد می کنند و همچنین به پتانسیل بسیار بالا و تاثیر زیاد بازاریابی اینترنتی در رشد کسب و کارها پی برده بودم.
اگر می خواهید وبلاگ نویسی را شروع کنید و این مقاله همه ابهامات شما را
چه نکته یا مطلبی در ذهن شماست که فکر می کنید مناسب این مقاله است اما در این نوشتار ذکر نشده است؟ لطفا آن را با ما و سایر دوستان در میان بگذارید.
سلام خسته نباشید
مطلبتون خیلی کامل و عالی بود
فقط یک سوال داشتم و اون هم اینکه در عنوان گفتید “چگونگی کسب درآمد” اما توضیحی در این خصوص ندادید؟
آیا در این مورد هم مطالبی در وب سایت هست؟ چون من هر چی گشتم چیزی پیدا نکردم؟
با تشکر
سلام ممنون
خوشحالم که مطالب برای شما مفید واقع شده
این مطلب در حال تکمیل هست و ظرف چند روز آینده مطالب جدید به اون افزوده می شه که مباحث مربوط به کسب درآمد از وبلاگ نویسی رو هم شامل می شه.
البته یک مقاله بسیار کاملتر هم در خصوص روش های کسب درآمد از وبلاگ نویسی ظرف یکی دو هفته آینده در وب سایت منتشر خواهد شد که می تونید از اون هم در صورت نیاز استفاده کنید.