در سال 2014 شرکت فیس بوک با مبلغ 19 میلیارد دلار واتس اپ را خریداری نمود. این موضوع سروصدای زیادی در سیلیکون ولی، دنیای کسب و کار و سرمایه گذاری به راه انداخت.
این سروصدا به دو دلیل بود. اول اینکه 19 میلیارد دلار پول بسیار زیادی است. ذکر این نکته خالی از لطف نیست که این مبلغ حدود یک سوم درآمد حاصل از صادرات نفت ایران در سال 2014 است (میزان صادرات نفت ایران در سال 2014 بنا به گزارش اوپک حدود 53 میلیارد دلار بوده است) و دوم آنکه آن زمان واتس اپ شرکت بسیار کوچکی بود که تنها 50 کارمند داشت.
اما چرا فیسبوک شرکتی با یک و نیم میلیارد یوزر در بستر شبکه های اجتماعی می بایست حجم زیادی از پول و منابع (سهام و …) را صرف خرید یک پیام رسان نماید؟ واتس اپ چه ویژگی هایی داشت که زاکربرگ را ترغیب به انجام چنین سرمایه گذاری کلانی کرد؟
در این نوشتار علاوه بر موارد فوق به سوالات زیر نیز پاسخ خواهیم داد:
- کارآفرینان، صاحبان استارت آپ ها و کسب و کارها چه درس هایی می توانند از واتس اپ و بنیانگذاران آن بگیرند؟
- چه چیز سبب شد که واتس از در رقابت با اپلیکیشن ها بزرگ دیگر مانند iMessage، WeChat، Facebook Messenger، Snapchat، LINE، Kik Messenger، Kakao-Talk و بسیاری دیگر برنده بازی شود؟
درس های واتس اپ برای کارآفرینان
نگاه دقیق به عملکرد واتس اپ در رسیدن به سطح بالایی از ارزش می تواند دید خوبی به کارآفرینان در ارتقاء سطح کسب و کار و رسیدن به اهداف بزرگ بدهد. در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره می نماییم:
فکر بزرگ اما شروع کوچک
جان کوم در ژانویه 2009 یک گوشی آیفون خرید و خیلی زود متوجه شد که پتانسیل و فرصت های بزرگی در صنعت موبایل و همچنین فروش برنامه های کاربردی تلفن های همراه Apple از طریق اپ استور مشاهده کرد. به همین دلیل وی با همراهی برایان اکتون که از کارمندان سابق یاهو بود تصمیم گرفت که یک سرویس پیام رسان مبتنی بر گوشی های هوشمند توسعه دهد. این گونه بود که واتس اپ متولد شد.
با توجه به کاهش قیمت موبایل ها و در دسترس قرارگرفتن هر چه بیشتر آن ها و در نتیجه ضریب نفوذ بسیار زیاد آن ها در زندگی مردم سراسر جهان بنیانگذاران واتس اپ افکار بزرگی را در سر می پروراندند و بازار جهانی را به عنوان بازار هدف خود برگزیدند.
0 Comments