ما همیشه وقت کافی داریم به شرط آنکه هم بخواهیم و هم درست از آن استفاده کنیم گوته
چرا سال 99 بهترین سال برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی است؟
بسیاری از افراد و کاربران در سطح اینترنت و شبکه های اجتماعی سوالاتی در خصوص دیر شدن شروع کسب و کار اینترنتی مطرح می کنند:
آیا برای شروع کسب و کار اینترنتی دیر شده؟
بازار کسب و کار اینترنتی در ایران اشباع نشده؟
رقابت در سطح اینترنت بسیار سخت شده و دیگه نمی شه وب سایتی با درآمد خوب داشت!
و سوالاتی از این دست که بسیار پرسیده می شود.
ولی سوال اینجاست که آیا واقعا همینطور است؟ آیا دیگر نمی شود در فضای کسب و کار اینترنتی ایران وب سایتی را راه اندازی کرد که قابلیت درآمدزایی مناسبی داشته باشد؟
آیا دیگر نمی شود وب سایتی را به درآمد رساند؟
به این سوال و سوالات مشابه به دو شکل می توان جواب داد:
جواب اول یا جواب کوتاه: قطعا نه
اما شکل دوم جواب یعنی پاسخ بلند:
مطلقا نه! بهترین زمان برای شروع کسب و کار اینترنتی شما دیروز بود اما بهترین زمان بعدی همین امروز است.
مارک زاکربرگ در 19 سالگی شرکت فیس بوک رو در خوابگاه دانشجویی دانشگاه هاروارد راه اندازی کرد. تا 25 سالگی، ارزش شرکت وی بیش از 5 میلیارد دلار بود. در 28 سالگی، او سهام شرکت فیس بوک رو عمومی اعلام کرد. وقتی 35 ساله شد، در میان 10 نفر برتر ثروتمند جهان قرار گرفت.
وقتی به کارآفرینان فکر می کنیم، تمایل داریم به مارک زاکربرگ در دنیا فکر کنیم. جوون هایی که با دیدگاه های نو و روش های جدید و بهتر در انجام و به نتیجه رسوندن کارها، مشاغل سنتی رو را با چالش های زیادی مواجه می کنن.
با این حال، تحقیقات جدید این دیدگاه رو که جوانان برای موفقیت در عرصه کارآفرینی سودمند از شانس بیشتری برخوردار هستن، به چالش کشیده. شاید یک نمونه قابل ذکر از کهن الگوهای کارآفرینی هربرت بویر باشه. احتمالا اسم این کارآفرین موفق رو نشنیدید. بویر برمبنای اکتشافات مهم خودش در مهندسی ژنتیک شرکت Genentech (جننتک) رو در 40 سالگی تأسیس کرد. یا داستان دیوید دافیلد که احتمالا اون رو هم نشنیدید در نظر بگیرید. دافیلد پس از گذراندن یک دوره ی شغلی در زمینه نرم افزار، شرکت Workday که یک شرکت نرم افزاری در خصوص مدیریت منابع مالی و انسانی هست رو در دهه 60 سالگی تأسیس کرد. اکنون شرکت Workday بازاری رو در دست داره که بیش از 40 میلیارد دلار ارزشش هست.
داده ها به طور فزاینده ای نشان می دهند که برای راه اندازی کسب و کار هرگز دیر نیست. در زیر پنج دلیل تحقیق وجود دارد که نشان می دهد موفقیت کارآفرینی برای کسانی که منتظر هستند سریعترین موفقیت را دارد.
در پاسخ به این سوال باید گفت که نه تنها برای شروع کسب و کار اینترنتی اصلا دیر نشده بلکه فضای الان برای این کار بسیار عالی هستش.
شیوع کرونا
در این دوران به خاطر همه گیری کرونا همواره در معرض اخبار منفی گزارش های مبهم و عدم قطعیت های این روزهای جهان هستیم و شاید تصور کنین که روش ها و راهکارهای کسب و کار نیمه اول سال 98 و قبل از اون دیگه در این شرایط کارایی ندارن و نمی شه کار خاصی انجام داد و شاید درپس افکار ذهنی تون می گید من از قافله عقب موندم اما سخت در اشتباهید.
یکی از این عوامل شیوع گسترده ویروس کروناست که تاثیر بسیار زیادی بر تمام جوانب مختلف زندگی ما و کسب و کار و بخصوص کسب و کارهای لوکال، فیزیکی و سنتی گذاشته و آن ها را تحت الشعاع قرارداده است.
در این شرایط پیچیده دشمن شماره یک برای توقف و در جازدن کارآفرینان الهام بخش تنها یک چیز است: ترس.
مطمئنا دیگه نوع رفتار و زندگی ما حتی اگه این ویروس نابود هم بشه، مثل قبل از شروع کرونا نخواهد شد و کار و زندگی قبل و بعد از کرونا بسیار متفاوت خواهد بود.
همونطور که این روزا می بینیم بسیاری از شرکت ها و سازمان ها به دورکاری روی آوردن و از راه دور خدماتشون رو به مشتریانشون ارایه می دن.
پس با وجود این فضا و روی آوردن بسیاری از کسب و کارها به فضای آنلاین بستر بسیار مناسبی مهیا شده که شروع کسب و کار اینترنتی رو در بسیاری از جنبه ها به مراتب ساده تر کرده زیرا همواره توسعه ی زیرساخت های مختلف سبب راحت تر شدن کار و تسهیل فرآیندهای کسب و کار می شه.
قرنطینه و فاصله گذاری اجتماعی شرایط بسیار ایده آل و وقت آزاد زیادی رو برای یادگیری مارکتینگ شنیدن پادکست های مختلف مصاحبه با بزرگان کسب و کارهای آنلاین مطالعه داستان های الهابخش کارآفرینان اینترنتی اقدام به عمل و … رو فراهم آورده.
اگر شما ایده ای دارید که مدت هاست دنبال روزایی هستید که آسوده خاطر به خلاقیت کارآفرینی خودتون شانسی بدید قطعا شرایط کرونایی یکی از بهترین فرصت های شماست. شاید شرایط حاصل از درگیری با این ویروس منحوس چندان هم برای شما ناخوشایند نباشه. پس شروع کنید و این تهدید رو به فرصت تبدیل کنید.
بله درسته که فضا و چشم انداز کسب و کار کاملا تغییر کرده و این امر همچنان ادامه داره. خیلی از کسب و کارها به جای سکون و منجمد شدن به فضای آنلاین روی آوردن در صورتی که بسیاری به کلی صحنه رو ترک می کنن. در صورتی که شما این وضعیت را به درستی درک کنید تغییرات مداوم فرصت های زیادی را برای کارآفرین ها فراهم می کنه، به شرطی که آماده سوار شدن بر این موج باشین و منتظر یک راه حل میانبر و منجی غیر از خودتون برای ارائه یک روش جادویی نباشید. گشتند نبود نگردید نيست که اصلا چنین چیزی ابدا وجود نداره.
به نمودارهای زیر که به ترندها مربوط به جستجوی چند کلید واژه مربوط می شه.
افزایش ضریب نفوذ اینترنت و بالارفتن دانش عمومی در بکارگیری آن
وقتی من دانشجو بودم هنگام ثبت نام های اینترنتی مثل ورود به دانشگاه و … اگه از کوچه یا خیابونی رد می شدی که کافی نتی چیزی اونجا بود صف های طولانی رو می دیدی که مردم منتظر بودن تا ثبت نام نفرات قبلی تموم بشه و نوبت ثبت نامشون بشه ولی الان به هیچ وجه چنین صحنه هایی دیده نمی شه چون اولا ضریب نفوذ اینترنت در بین مردم در جامعه بسیار زیاد شده و از طرفی دانش فنی افراد در استفاده از ابزارهای آنلاین بسیار بیشتر شده. پیدایش تلفن های همراه و ظهور شبکه های اجتماعی هم مزید بر علت شده و مردم به شدت به وب گردی و گشت و گذارهای اینترنتی می پردازن و بسیاری از کارهاشون رو با استفاده از اینترنت و بصورت آنلاین انجام می دن و اینترنت جزء جدایی ناپذیر از زندگی روزمره ماه شده. شاید دیگه کمتر کسی باشه که تا به حال چیزی رو آنلاین نخریده باشه و استفاده از واژه هایی مثل دیجی کالا جزئی از ادبیات روزمره ما شده و همین روزاست که این واژه وارد فرهنگ های لغت بشه و شاید هم تا به حال شده و من نمی دونم.
سهم ناچیز ایران از بازار خرده فروشی آنلاین
نمودار زیر هم سهم خرده فروشی کشورها در سال 2018 رو نشون می ده. همونطور که مشاهده می کنید کشور ما با وجود شرایط مناسب جمعیتی، موقعیت استراتژیک و قابلیت های مختلف سهم چندانی از این بازار نداره ولی شرایط توسعه ی همه جانبه اون وجود داره و هر ساله داره اتفاقات خاصی در بازار آنلاین ایران می افته و رکوردهای مختلف فروش آنلاین جابجا می شه. پس از این منظر هم شرایط بسیار مهیاست.
ساده تر شدن مسایل فنی
اگر شما می خواستید حدود 15 سال قبل کسب و کار اینترنتیتون رو شروع کنید با مشکلات بسیار عدیده ای مواجه می شدید و کار بسیار پیچیده بود. مشکلات بسیار زیاد سرویس های هاستینگ، باگ های مختلف در تمپلیت ها و قالب ها، شرایط سخت کدنویسی و مسایل دیگه در گذشته کار رو برای شروع یک بیزنس آنلاین بسیار سخت می کرد اما در شرایط حاضر با توجه به پیشرفت های بسیاز زیاد فناوری در دهه گذشته و همچنین فراوانی و تنوع بسیار زیاد در قالب وب سایت ها می شه به سادگی یک وب سایت رو ظرف یک روز راه اندازی و شروع به کار کرد.
من کسب و کار اینترنتی رو از حدود 15 – 16 سال پیش با ایجاد یک فروشگاه اینترنتی شروع کردم. اون زمان شرایط فعالیت توی این بازار نسبت به الان خیلی سخت بود چون اولا درصد خیلی کمی از مردم از اینترنت استفاد میکردن و از این درصد کم هم خیلیا اصلا نمیدونستن از اینترنت هم میشه خرید کرد و بیشتر مردم فکر میکردن اینترنت یعنی چت رومهای یاهو و یا ایجاد یک وبلاگ و نوشتن خاطرات روزانه.
نتیجه
هیچگاه برای شروع دیر نیست. سخن مشهوری هست که می گه: بهترین زمان برای کاشت یک نهال 20 سالگی است. دومین زمان مناسب همین حالا در همین زمان و هم اکنون است. پس بهتر است همین الان این کار رو شروع کنید. هیچ موقع شرایط به خوبی الان نبود و تجربه بسیاری از کسب و کارهای موفق در سطح دنیا نشون داده که بسیاری بحران ها برای بسیاری از کسب و کار ها به فرصتی بزرگ تبدیل شده که تونستن از غفلت رغبا استفاده کنن و بیشتر سود رو ببرن. شما باید واژه دیر است رو از ادبیات و فرهنگ واژگان خودتون حذف کنید و فورا شروع کنید حتی با یک قدم کوچیک. آینده شما از شما برای این کار تشکر خواهد کرد و به زودی در جایی خواهد بود که برای بقیه زندگی تون از منافع تصمیمی که امروز برای حرکت به جلو گرفتید بهره مند خواهید شد. ایده پردازی یا شروع به مطالعه یا برنامه ریزی یا تهیه طرح کسب و کار یا راه اندازی وب سایت یا هر کاری که در همین لحظه از دستتون برمیاد. فقط انجامش بدید هیچگاه دیر نیست.
دوستان نظر شما در این مورد چیه؟ لطفا در کامنت ها نظر خودتون رو مطرح بفرمایید تا اگه مواردی هست که در این نوشتار جامونده به اون ها هم بپردازیم.
همچنین در صورتی که به حوزه های مختلف کسب و کار اینترنتی علاقمند هستید در خبرنامه وب سایت عضو بشید و در کانال یوتیوب اسکایرون هم عضو بشید تا به محض انتشار پست یا ویدیوی جدید از اون مطلع بشید.
0 Comments